7 voorstellen toegekend

SURF heeft 7 voorstellen gehonoreerd die waren toegekend in de  "Call for Proposals SURF-DCC projecten" die SURF ter ondersteuning van lokale DCC's in het WO en UMC's heeft georganiseerd.

Deze call for proposals was de derde in een reeks die SURF heeft georganiseerd, volgend uit het plan “investeringen in digitale infrastructuur” van NWO. 

Instellingen konden zowel kleinschalige pilotvoorstellen (tot maximaal €10.000) als  grotere projectvoorstellen (tot maximaal €150.000) indienen. Deze laatsten konden alleen worden ingediend door consortia van samenwerkende DCC’s.

In totaal zijn er 6 projectvoorstellen en één pilotvoorstel toegekend, met een gezamenlijke waarde van €730.504.

Meer synergie tussen onderwerpen

In vergelijking met voorgaande jaren was er minder diversiteit tussen de onderwerpen van de voorstellen, maar blijkt er wel meer synergie. Veel voorstellen zijn gerelateerd aan repositories en FAIR data points, en vooral de integratie hiervan met andere systemen zoals Current Research Information Systems (CRIS), zoek- en deposit-systemen en (lichtgewicht) data analyse voorzieningen.

Om de synergie nog meer te versterken heeft de beoordelingscommissie aan die consortia geadviseerd om samen te werken en de betreffende componenten zoveel mogelijk gezamenlijk te ontwikkelen.

Toegekende voorstellen

nrInstellingPartnersTitelpilot/project
1.RadboudUMC
Enhancing FAIR Data Point’s search capability as a FAIR service v2Pilot
2.Vrije UniversiteitTiU, UU, WUR, EUR, TUE, UVA, AmsterdamUMC and LU.Yoda UptakeProject
3.Universiteit UtrechtUL, VU, UvA, WUR and EUR.Yoda Repository en CRIS IntegratieProject
4.Universiteit Twente TUDelftNext Generation Research Data RepositoriesProject
5.TUDelftDANSIntegrated data submission systemProject
6.DANSTUDelftInter-Repository Search InterfaceProject
7.LUMCUMCUtrecht, LUMC, UTwente, ErasmusMC, VU, Radboudumc, Maastro, DTLS, Health-RI, AmsterdamUMC and eSciencecenter.FAIR SaaS for DCCProject
  • No labels