Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Security wordt steeds belangrijker, maar ook steeds veeleisender. Welke firewall is het beste voor onze instelling en hoe zorg ik dat mijn firewall en de bijbehorende kennis up-to-date blijft? SURF biedt de oplossing: een firewall die naadloos aansluit op het netwerk, zonder dat je hoeft aan te besteden: SURFfirewall.


Naadloos aangesloten op SURFnet-netwerk

Het aanschaffen van een firewall is precisiewerk. Hoeveel verkeer moet mijn firewall aankunnen en hoe zorg ik ervoor dat mijn oplossing volledig aansluit op mijn bestaande netwerksituatie. Maar ook op de situatie in de toekomst? SURF heeft een firewall in het SURFnet-netwerk ingebouwd. Zo zorgen we ervoor dat we steeds de beste oplossing kunnen aanbieden.

 

Altijd op maat, ook in de toekomst

Met SURFfirewall kies je voor een oplossing die flexibel is. Je kiest zelf de hoeveelheid verkeer die jouw firewall aan moet kunnen. Zo weet je zeker dat de firewall altijd op maat is. En groeit je verkeer in de toekomst, dan is aanpassen natuurlijk mogelijk. SURFfirewall blijft in ontwikkeling. Zo voegen we in de toekomst nieuwe functionaliteiten toe. Zo weet je zeker dat je ook in de toekomst altijd en oplossing op maat hebt.

 

Geen aanbesteding nodig

De aanschaf van een nieuwe firewall gaat elke 4 tot 5 jaar gepaard met een aanbesteding, terwijl een firewall ook continue beheerlast vraagt. Een firewall vraagt de nodige aandacht. Met SURFfirewall hoef je niet aan te besteden. En door de standaard profielen die SURF aanbiedt, is het inregelen en onderhouden eenvoudiger.

 

Overige voordelen

Naast de voordelen die we al noemden, biedt SURFfirewall de volgende voordelen:

  • Minder specialistische kennis nodig
  • Flexibel opschalen in capaciteit en functionaliteit mogelijk (zoals Intrusion Detection en Intrusion Prevention Systeem)
  • Volledige integratie met SURFinternet
  • op termijn uitbreiding van portfolio, waardoor cloud firewall en interne firewall ook afgenomen kunnen worden als een naadloos product. Verder, staat een managed variant van de SURFfirewall, en integratie met SURFsoc/SIEM ook op de planning.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in wat SURFfirewall voor jouw instelling kan betekenen? Neem dan snel contact met ons op! richa.malhotra@surf.nl

  • No labels