Welkom op de wiki-pagina van SURFwireless. Deze pagina zal door het SURFwireless-team worden gebruikt om informatie over SURFwireless te delen. Er is zowel technische achtergrondinformatie te vinden, als meer informatie over de dienstverlening en tips & tricks. Deze wiki is aanvullend op de SURFwireless-pagina op SURF.nl: www.surf.nl/surfwireless.

Navigatie

Dienst omschrijving

Studenten, docenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers verwachten een wifi-netwerk dat altijd werkt, overal beschikbaar is en een hoge snelheid biedt. Het leveren van zo’n netwerk is complex. Het wifi-netwerk moet aansluiten bij steeds meer verschillende soorten mobiele apparaten en gebruikers verwachten dat de nieuwste draadloze mogelijkheden beschikbaar zijn. SURFwireless levert WIFI as a service. Het onderhoud en beheer op de accespoint wordt uitgevoerd door SURF zodat ze instelling hier geen zorgen aan heeft.

Technische informatie

SURFwireless wordt centraal beheerd door SURFnet en werkt via een gedistribueerde architectuur. Dit levert een goed schaalbare wifidienst op, die je als instelling veel werk uit handen neemt. En door de decentrale architectuur blijft het mogelijk per locatie eigen instellingen te kiezen. Lees hier hoe SURFwireless technisch in elkaar steekt:

Techniek achter SURFwireless

Leveringsketen SURFwireless

Architectuur SURFwireless

Documenten SURFwireless

Tarieven

De meest recente tariefinformatie is terug te vinden in de jaarlijkse tarievenbrief, via de SURF website, of via Klantsupport@surf.nl.
De tarieven kennen een eenmalige, vaste en flexibele component.

Hoe configureer ik SURFwireless?

Voor een uitgebreide beschrijving over het aansluiten van SURFwireless zie:

8-Stappenplan aansluiten SURFwireless

Site survey

Migratie naar SURFwireless


  • No labels