Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadataSURFnet8: een mooie mijlpaal

Terugblik: monsterklus migratie NetherLight

De situatie in Nederland is sinds begin juni weer voorzichtig aan het normaliseren en dat is te merken aan onze productie. De SURFnet8-migratietrein is nu werkelijk op stoom geraakt. In toaal migreerden we in juni 21 accesslocaties, legden we de laatste hand aan de nieuwe metrolocaties in Heerlen en Maastricht en bouwden we een nieuwe metrolocatie op in Aken. Maar het absolute klapstuk van de maand was natuurlijk de afronding van de NetherLight-migratie. In drie etappes verhuisden we de laatste 35 klantpoorten naar de nieuwe apparatuur en migreerden zo'n 140 services naar SURFnet8. Een monsterklus en ook een mooie mijlpaal waar we best trost op mogen zijn.

Wil je meer weten? Lees in dit blog alles over de NetherLight-migratie.


Vooruitblik: een drukke zomer

Het afgelopen studiejaar is natuurlijk voor iedereen vreemd verlopen en we realiseren ons dat de meeste onderwijsinstellingen na de zomervakantie het liefst ongestoord willen starten met het nieuwe jaar. Wij proberen deze zomervakantie daarom zoveel mogelijk locaties en instellingen alvast naar SURFnet8 te migreren. De meeste van deze locaties zijn al aangeschreven of worden op dit moment aangeschreven. We hopen dat we op jullie flexibiliteit en medewerking kunnen rekenen om deze zomer een fiks aantal te kunnen migreren.

In juli verschijnt geen
nieuwsbrief, dus of dit zal slagen, laten we eind augustus weten. Alvast een mooie zomer toegewenst!

Over Project SURFnet8 en deze update

SURF werkt binnen Project SURFnet8 aan de doorontwikkeling van het vaste deel van het nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk. Met SURFnet8 zorgen we niet alleen voor een hoge betrouwbaarheid en continuïteit, maar ook voor flexibiliteit en nieuwe mogelijkheden in de toekomst. De vernieuwing van de optische laag hebben we in 2018 afgerond. Komende jaren vernieuwen we de servicelaag.

Je krijgt deze maandelijkse update omdat jouw instelling is aangesloten op het SURF-netwerk. Heb je een vraag of wil je je afmelden voor deze update, bijvoorbeeld omdat deze informatie niet relevant is voor jouw functie? Stuur een e-mail naar klantsupport@surfnet.nl.


Lees meer over Project SURFnet8 op SURF.nl  • No labels