Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

SURFnet8: stilte voor de storm

Terugblik: Een productieve vakantieperiode

Tijdens de vakantieperiode, waarin veel instellingen geen of weinig bezetting hebben en natuurlijk onze eigen vakantieperiode en -planning, migreerden wij toch maar liefst 32 access locaties en 3 nieuwe metro locaties. Dát is nog eens een productieve zomer!

Vooruitblik: rustig aan in september, vol gas in oktober

In de komende periode starten veel onderwijsinstellingen weer met fysiek onderwijs. De meeste organisaties willen tijdens de start van het studiejaar graag een periode van rust op het netwerk. Dit is een jaarlijks terugkerend proces en wij houden daar ook zoveel mogelijk rekening mee. We voeren daarom in de eerste weken van september vooral voorbereidende werkzaamheden uit en schenken natuurlijk ook aandacht aan andere projecten binnen SURF. Vanaf eind september schalen we de productiviteit in het SURFnet8-project fors op, om onze doelstelling om het hele SURFnet7-netwerk uit te faseren voor het eind van het jaar te realiseren. In oktober en november migreren we zo’n 10 tot 12 access locaties per week. We werken hard aan een realistische planning en reserveren van de benodigde capaciteit.

eWaste

Nadat in 2018 onze core routers waren vervangen, bestond het SURFnet7-netwerk nog uit zo’n 35 grote en meer dan 400 kleinere Ciena-switches. Als we aan het eind van dit jaar het hele SURFnet7-netwerk ontmanteld hebben, bestempelen we de overgebleven apparatuur als eWaste. We verwijderen de configuratie en voeren de apparatuur af via gecertificeerde recyclers die nog zoveel mogelijk waarde hieruit proberen te halen. Dit doen zij door onderdelen te hergebruiken of anders door materialen te recyclen.

Pallet met Ciena-switches (3930, 5142, 5150 en 5160)

Dit is een goede manier om ons afval zo duurzaam mogelijk af te voeren, maar het is nóg beter als jullie de apparatuur kunnen gebruiken. Heb je interesse, neem dan contact op! Belangrijk om te weten: de leverancier ondersteunt deze apparatuur volgend jaar niet meer. Gebruik de switches dus niet in een productienetwerk.

Nieuwsbrief afmelden?

Je krijgt deze maandelijkse update, omdat jouw instelling is aangesloten op het SURF-netwerk. Heb je een vraag, of wil je je afmelden voor deze update? Stuur dan een e-mail met je voorkeur.

Lees meer over Project SURFnet8


  • No labels