SURFdrive is een persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek, waarmee studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers gemakkelijk bestanden kunnen opslaan, synchroniseren en delen. Dit gebeurt in de veilige en betrouwbare SURF-communitycloud.

Communicatiekit SURFdrive

SURF biedt een communicatiekit met verschillende kant-en-klare communicatiemiddelen waarmee instellingen een campagne kunnen uitrollen binnen de eigen organisatie. Met deze middelen worden medewerkers gestimuleerd om bestanden veilig op te slaan en te delen via SURFdrive. De communicatiekit bevat Nederlandse en Engelstalige offline en online materialen die deelnemende instellingen gratis kunnen downloaden. Deze materialen kunnen ook worden voorzien van het logo van de eigen instelling.

Download Engelstalige materialen

Download Nederlandstalige materialen

Tutorials SURFdrive

Er zijn 3 korte videotutorials gemaakt voor eindgebruikers met praktische SURFdrive-vragen. De tutorials geven meer uitleg over de webomgeving van SURFdrive, over het delen van bestanden met andere SURFdrive-gebruikers en externen, en over synchronisatie met de desktop-client.

 

Laat ons weten wat je van de materialen vindt. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën, mail dan naar communicatie@surfnet.nl.

 

  • No labels