Child pages
 • Wiki Space aanvragen
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Randvoorwaarden voor het aanvragen van een wiki space

 • De aanvrager is werkzaam bij SURF, SanS of bij het NLeSC
 • De aanvrager wordt zelf hoofd beheerder van de betreffende Space
 • Er is een backup beheerder aangewezen voor beheer van de Space. De backup beheerder is ook werkzaam bij SURF, SanS of bij het NLeSC, zodat Wiki-beheer altijd een SURFer kan aanspreken als de 1e beheerder wegvalt.
 • Er is tenminste één team aangemaakt in SURFconext Teams om overige gebruikers van de Space te beheren. De aanvrager van de Space is ook (mede)beheerder van deze teams.
 • Tenzij anders vermeld in uw aanvraag krijgen uitsluitend leden van deze teams lees en schrijf rechten op de betreffende space.

Om een wiki space aan te vragen verzoeken wij u de volgende stappen te volgen

 1. Log in op de wiki met uw SURF* of NLeSC account met deze link: Inloggen op de wiki.
  Indien u nog nooit eerder de wiki bezocht hebt, kan het voorkomen dat u een melding krijgt dat authenticatie gelukt is, maar u nog geen toegang heeft tot content. Uw account in de wiki wordt dynamisch aangemaakt, maar soms duurt dit even, afhankelijk van drukte op de wiki. Indien dat optreedt kunt u na ongeveer 5 min opnieuw inloggen, uw account is dan aangemaakt.
 2. Vraag ook de backup beheerder om in te loggen.
 3. Maak de benodigde teams aan in de SURFconext Teams omgeving: Inloggen op SURFconext Teams. Meer informatie over hoe je een team aanmaakt staat in de SURFconext Teams handleiding. Andere typen groepen gebruiken, bijvoorbeeld op basis van een bepaald federatief attribuut: Geavanceerde groepen tbv wiki.
 4. Stuur een bericht aan wiki-beheer@surfnet.nl met als onderwerp "Aanvraag nieuwe Space", en beantwoord daarin de vragen in het blokje "Aanvraag email" hieronder.
 5. Nodig de andere team leden uit voor het team in de SURFconext Teams, zodra je van wiki-beheer bevestiging heb dat de space is aangemaakt.
  Tip: in de SURFconext Teams omgeving kunt u de uitnodiging voorzien van een "Persoonlijk bericht in uitnodiging". Gebruik dit om de reden van de uitnodiging uit te leggen en  voeg een link naar de relevante wiki space toe aan het bericht.
*Aanvraag email*

*Contact gegevens*
De naam van de aanvrager (en daarmee 1e beheerder) van de space:

Het email adres van de aanvrager:

De naam van de 2e beheerder:

Het email adres van de 2e beheerder:


*Space details*
Naam van de space:

Doel van de space:

Type space:
- Documentatie
- Project
- Samenwerking
- Anders:

Datum Opheffen Space:

*Toegang tot de space*
De "Identificatiecode" van het (de)team(s) die lees/schrijf toegang moeten krijgen tot deze space: 

Gebruikers van de wiki (groep wiki-users) kunnen: wel lezen / niet lezen (Let op: dit zijn alle gebruikers die kunnen inloggen op de wiki, dus ook studenten en medewerkers bij instellingen en gebruikers met een eduID-account • No labels