Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Vorige week is er een nieuwe versie van SURFconext gereleased. Er is veel nieuwe en verbeterde functionaliteit beschikbaar gekomen. Een aantal dingen zijn direct zichtbaar voor de gebruikers, maar er is ook veel onder de motorkap gebeurd. Een kort overzicht van de nieuwe functionaliteit:

  • Nieuwe interface voor groep- en persoonsinformatie (api.surfconext.nl) welke is afgeschermd door middel van OAuth 2.0
  • Attribute release policy in SURFconext
  • Mobile interface WAYF (Were are you from) en consent scherm
  • Mogelijkheid om een applicatie af te schermen voor 1 IdP in combinatie met een groep
  • Verbeteringen schermen en mails SURFteams.
  • Mogelijkheid om groepen van instellingen (externe groepen) te combineren in SURFteams

Daarnaast is er binnen het scrumteam een OpenSource testtool, Mujina, ontwikkeld (http://prezi.com/5qvi5szaqlom/mujina/) en veel van de huidige testen in SURFconext maken hier al gebruik van. De afgelopen maanden is ook veel aandacht besteed aan het automatisch testen van SURFconext, zodat een goede werking en een stabiele performance kunnen blijven garanderen.

Het team is aan de laatste sprint bezig en aan het einde van deze sprint zal nog een release worden gedaan. Dan zal ook een eerste versie van de self service portal voor instellingen beschikbaar komen. Hier kunnen instellingen zien welke diensten zij al afnemen via SURFconext en de SURFfederatie en welke diensten er beschikbaar zijn.

"Were are you from" op laptop

"Were are you from" op mobiel

Nieuwe uitnodigingsmail SURFteams

  • No labels