Learning analytics wordt vaak nog gezien door de onderwijsinstellingen als een complex proces. Veel gehoorde vragen zijn: Hoe doe ik dat nu learning analytics? Hoe kan ik de sporen (data) die studenten achterlaten tijdens het online leren inzetten om gerichte feedback te geven? Daarbij speelt ook vaak de vraag: Is learning analytics wel veilig? En hoe zit dat met de privacy van de studenten?

Het belangrijkste uitgangspunt van het learning analytics experiment is vooral hands-on ervaring op doen met de bovengenoemde aspecten van learning analytics. We willen met dit experiment aan de onderwijsinstellingen laten zien wat er mogelijk is met learning analytics, zodat dit toepasbaar wordt in de onderwijspraktijk. Alle opgedane kennis, de technische implementatie, de juridische randvoorwaarden, die tijdens het experiment worden opgedaan, worden in deze Wiki ter beschikking gesteld.

 

Concept

Bekijk de infographic.

 

Ontwikkeling van code voor het uitvoeren van het experiment

Voor het maken van het experiment is code ontwikkeld die beschikbaar is op github: https://github.com/SURFnet/learning-analytics

Lees hier de licentie waaronder deze code gebruikt kan worden.

 

DISCLAIMER

 Het LA-experiment is specifiek ontwikkeld voor het uitvoeren van experimenten om de problematiek rondom learning analytics in het hoger onderwijs verder te kunnen onderzoeken. Na het verstrijken van de experimenten biedt SURFnet geen garantie op mogelijke doorontwikkeling of onderhoud van de applicatie.

  

 

  • No labels