Dit is een uitgebreidere beschrijving van de verbeteringen die zijn doorgevoerd in deze versie

  • Een vernieuwde homepage waarin thema's/vragen per cursus worden gerangschikt. Vanaf deze versie maak je eerst je cursus aan en kun je vervolgens een vraag bij de cursus gaan invullen
  • De recepten zijn uitgebreid met een weeknummer en een onderwerp. Door het toevoegen van deze gegevens aan een recept kunnen later de visualisatie gefilterd worden. Daarmee kunnen dan visualisaties over een bepaalde onderwerp of van een bepaalde week bekeken worden. 
  • Er is een nieuw recept bijgekomen voor het tracken van formatieve toetsen. Dit is een uitgebreider recept dan de voorgaande recepten waarin specifiek de vragen en antwoorden van een formatieve toets aangegeven kunnen worden en de resultaten van de toets kunnen worden vergeleken.
  • De integratie van trackers in de leeromgeving is vereenvoudigd. Het gebruik van trackers wordt uitgelegd in de wiki: Integreren in je leeromgeving
  • Alle visualisaties zijn nu aanklikbaar waardoor er specifiekere visualisaties worden getoond per student of per object.
  • Het is mogelijk om cursussen te delen met andere docenten (let op: beide docenten hebben volledige rechten op de cursus)

Een nieuwe homepage

Vanaf deze versie is de homepage gebaseerd op vakken (in plaats van thema's). Als je een vak aanmaakt ziet deze pagina er zo uit:

Onder de naam van het vak zie je de 4 thema's met de bijbehorende vragen. Je kunt per thema de resultaten bekijken nadat je daar recepten hebt gemaakt. Je kunt een nieuw 'vak toevoegen' en dan komt er een soortgelijk blok onder dit vak.

Verbeterd recept met weeknummer en onderwerp

Recepten zijn uitgebreid met een veld waar je een weeknummer kunt invullen (of een andere periode als dat beter aansluit bij de cursus) en een veld waarbij je een onderwerp kunt invullen. Onder het invulveld van de week en het onderwerp verschijnen de weken en onderwerpen die je al eerder hebt ingevuld om te ondervangen dat je door typefouten je recept verkeerd indeelt. Zie:


Door weken en onderwerpen aan je recept toe te voegen kun je later je visualisatie toespitsen op deze gegevens. Zie:

Naast de periode van je cursus zie je twee dropdowns, eentje met de weken die je hebt ingevuld en eentje met de onderwerpen die je hebt ingevuld. Als je hier een week en/of onderwerp kiest kun je heel specifiek visualisaties zien van bijvoorbeeld het onderwerp 'programming' in 'week 1'. Zoals ingevuld bij het recept.

Merk op: het weeknummer en onderwerp zijn optioneel. Je hoeft je recepten dus niet te groeperen.

Formatieve toetsen

Aan het formatieve toets thema is een recept toegevoegd, met 'object=question' en 'verb=answered'. Als je dit recept kiest dan verschijnen er meer velden om in te vullen om specifiek een antwoord op een vraag te tracken. Zie:


Als je dit recept gaat invullen dan zijn dit de velden die je kunt gebruiken bij iedere vraag/antwoord combinatie

  • label: dit  kun je het beste de naam van de toets geven, in dit geval 'tussentoets1'.
  • week: dit is de week waarin je deze toets afneemt, net als hierboven, bijvoorbeeld 'week 1'.
  • subject: dit is het onderwerp waarover deze toets gaat, bijvoorbeeld 'progamming'.

Vervolgens zet je voor iedere vraag/antwoord combinatie de score klaar. Als je 5 vragen hebt met ieder 3 antwoorden, maak je dus 5*3=15 recepten voor deze toets. In dit voorbeeld zie je

  • question: het nummer van de vraag, vraag '1'
  • answer: het antwoord van de vraag, antwoord '1'
  • een aanduiding of het het goede antwoord is, 'no' in dit geval
  • een score die behaald wordt door het kiezen van dit antwoord, '0' in dit geval.

Heb je een recept gemaakt, dan klik je op 'submit om de vraag en het antwoord op te slaan en vervolgens kun je verder naar stap 2, waar een tracker klaar staat die je in de leeromgeving kunt plaatsen.

Merk op: als je specifiek antwoorden op vragen wil tracken vergt dit iets meer organisatie van je recepten. Maar dit levert dan ook specifiekere inzichten.

Wat moet je doen:

  1. Je moet voor iedere vraag antwoord combinatie een recept maken, op submit klikken en vervolgens de tracker bij het antwoord plaatsen

Wat levert het op:

  1. Inzicht in de score van een student op deze toets en op een specifieke vraag (ook ten opzichte van andere studenten)
  2. Door te combineren met een onderwerp en een week, kun je in de visualisaties deze toets filteren, waarbij dan ook de bijbehorende andere recepten (bijvoorbeeld het materiaal) gefilterd worden. Hiermee kun je misschien verbanden leggen tussen het te gebruiken materiaal en het behaalde resultaat.

Uitleg van integratie van trackers in de leeromgeving

Bekijk hiervoor de betreffende wikipagina: Integreren in je leeromgeving

Cursussen delen met andere docenten

Er is een optie gemaakt om als docent een andere docent te 'volgen'. Om dit te activeren moet er een aanvraag bij SURF worden gedaan, omdat het een aantal consequenties heeft.

  • een docent die een andere docent volgt ziet AL zijn cursussen
  • De docent heeft ALLE rechten op deze cursussen (inclusief verwijderen)






  • No labels