Child pages
  • 1.6 Coverage
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Gegevens

Id

1.6

Naam (nl)

Dekking

Naam (en)

Coverage

V / A / O / X / B

O

Cardinaliteit

n (10)

Datatype

langstring

SPM

1000

Coderingsstandaard

 

Volgorde

ongeordend

Definitie

Het tijdsbestek, de cultuur of de geografische regio waarop dit leerobject van toepassing is. De ruimtelijke of tijdgebonden karakteristieken van de intellectuele inhoud van de Internetbron.

Opmerkingen

Ruimtelijke dekking verwijst naar een geografisch gebied. Gebruik coördinaten (lengtegraad en breedtegraad) of plaatsnamen die van een gecontroleerde lijst komen of volledig uitgeschreven zijn. Dekking in de tijd geeft de tijdsperiode aan waarop de inhoud van de Internetbron betrekking heeft en niet wanneer de Internetbron is gemaakt of beschikbaar is gesteld (dit laatste hoort ingevuld te worden bij "Datum"). Gebruik hetzelfde datum/tijd formaat als bij "Datum"; W3C Technical Note http://www.w3.org/TR/NOTE-datetime.html of tijdsperioden die van een gecontroleerde lijst komen of volledig uitgeschreven zijn. Dekking (coverage) is in ontwikkeling bij de Dublin Core Working group http://www.alexandria.ucsb.edu/docs/metadata/dc_coverage.html.

Voorbeelden

Een leerobject kan als onderwerp hebben de landbouw in de 16de eeuw in Frankrijk. In zo'n geval kan het onderwerp omschreven worden met: 1.5:Algemeen. Sleutelwoord = ("nl", "landbouw") met in 1.6:Algemeen Dekking = ("nl", "Frankrijk in de 16de eeuw")

IEEE-LOMv1.0 binding
(...)
 <coverage>
    <string language="nl">Frankrijk in de 16de eeuw</string>
 </coverage>
(...)
IMS-MDv1.2.4 binding
(...)
 <coverage>
    <langstring xml:lang="nl">Frankrijk in de 16de eeuw</langstring>
 </coverage>
(...)