Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Dienst koppelen

Om via eduGAIN te koppelen met een dienst, doorloop je de volgende stappen:

  1. Zorg dat jouw Identity Provider is opgenomen in eduGAIN. Zie Identity Provider opnemen in eduGAIN.
  2. Controleer of de Service Provider waarmee je wilt koppelen ook in de eduGAIN-metadata staat. Op deze pagina kun je alle Identity- en Service Providers (entities) in eduGAIN opzoeken.
  3. Controleer of de Service Provider voldoet aan jouw voorwaarden op gebied van privacy en security. Op deze pagina kun je bijvoorbeeld zien of de Service Provider de Code of Conduct heeft ondertekend.
  4. Vraag de koppeling aan via dashboard van SURFconext. Let op: dit kan alleen gedaan worden door de SURFconext-verantwoordelijke van jouw instelling. Je kunt eduGAIN diensten in het dashboard van SURFconext herkennen doordat er "| eduGAIN" in de naam staat. Zo kun je ook eenvoudig eduGAIN diensten vinden: voer aan de linkerkant bij 'zoek in applicaties' de term 'eduGAIN' in.

Staat de dienst nog niet in het dashboard? Stuur dan een email naar support@surfconext.nl.

WAYF-scherm aanpassen (door Service Provider)

Als de koppeling is geactiveerd, moet de Service Provider meestal zijn WAYF-scherm aanpassen om jouw instelling erbij te zetten. SURFconext stuurt altijd een e-mail naar de contactpersoon van de dienst met de boodschap dat de koppeling is geactiveerd. Als de Service Provider zijn WAYF-scherm heeft aangepast, kunnen gebruikers van jouw instelling inloggen bij de dienst.

  • No labels