Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Navigeren

In de linkerkolom van het browservenster zie je het hoofdmenu. Dit menu maakt gebruik van een boomstructuur. Dat betekent dat de pagina's zijn onderverdeeld in een bepaalde hiërarchie. De pagina Get Conexted! is de hoofdpagina; alle andere pagina's vallen onder deze pagina. Dit kun je duidelijk zien door op het 'driehoek'-icoon te klikken. De boom vouwt zich dan in en alle andere pagina's worden onzichtbaar. Als je vervolgens op het 'driehoek'-icoon ('>') klikt, vouw je de structuur weer uit. Dit geldt ook voor de andere pagina's. Als je wilt zien welke pagina's zich waar bevinden in de wiki, klik dan telkens op het 'driehoek'-icoon totdat je de boom helemaal hebt uitgevouwen.

Als je de inhoud van de pagina zelf wil bekijken, klik je op de titel van de pagina. In het hoofdscherm verschijnt dan de tekst. In de tekst zelf staan ook links naar andere pagina's of andere websites. Als je op zo'n link klikt, spring je naar de desbetreffende pagina van de wiki of verschijnt de website waarop je hebt geklikt in een nieuw venster op je scherm. Het scherm van de SURFconext-wiki blijft open, zodat je na het raadplegen van de website weer verder kunt gaan met lezen op de plek waar je was gebleven.

Zoeken

Rechtsboven op elke pagina vind je het zoekveld. Gebruik dit veld om binnen deze wiki te zoeken. Zodra je begint met typen wordt er direct gezocht naar titels van pagina's en bijlagen. Druk op de regel 'Search for..' om ook binnen de inhoud van de pagina's te zoeken.

Pagina exporteren naar PDF

Je kunt elke pagina in de wiki ook exporteren naar een ander formaat, bijvoorbeeld PDF. Zo kun je de pagina opslaan op je eigen PC, of kun je de pagina printen.

Klik hiervoor bij de pagina die je wilt exporteren rechtsboven op 'Tools' -> 'Export to PDF'. Het PDF-bestand wordt meteen geopend of gedownload.

Reacties plaatsen

In deze wiki kun je reacties plaatsen bij elke pagina. Je kunt dit gebruiken als je een vraag hebt, of als je tips of feedback wilt geven. Als je bijvoorbeeld bij een bepaalde handleiding merkt dat je voor een bepaalde versie van de software net even iets anders moet doen dan in de wiki staat beschreven, dan kun je dat in een reactie aangeven. Op deze manier kun je de rest van de community erg helpen!

Een reactie plaats je door rechtsboven je muis op 'Add' te zetten en vervolgens op 'Comment' te klikken. Je kunt ook helemaal onderaan op de pagina op 'Add comment' klikken.

  • No labels