Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hier lees je wat je als Identity Provider moet doen om gebruik te kunnen maken van diensten via eduGAIN. Ben je nog niet bekend met eduGAIN, lees dan de algemene informatie oveer eduGAIN.

Stap 1: Identity Provider publiceren in eduGAIN

Je Identity Provider moet in de eduGAIN-metadata worden opgenomen. Dit kan de SURFconext-verantwoordelijke van de instelling doen door te gaan naar het SURFconext Dashboard (https://dashboard.surfconext.nl/), te kiezen voor het tabblad 'Mijn Instelling' en een wijzigingsverzoek aan te maken. Vink vervolgens de optie 'gepubliceerd in eduGAIN' aan en verstuur het wijzigingsverzoek. 

Er zijn geen aanpassingen aan de Identity Provider zelf benodigd, het is slechts een administratieve handeling aan de kant van SURFconext.

Stap 2: Koppeling met diensten aanvragen

Nadat je Identity Provider in de eduGAIN-metadata is opgenomen, kun je koppelingen met diensten aanvragen. Lees hoe je een koppeling met diensten kunt aanvragen.


Zodra je Identity Provider in eduGAIN is gepubliceerd komt het voor dat sommige Service Provider jouw instelling opnemen op hun discovery pagina (WAYF). Lees hier wat dit precies betekent.


  • No labels