Om het Identity Management systeem van jouw organisatie aan te sluiten op SURFconext zul je aan aantal stappen moeten doorlopen, een technisch en een formeel deel. Je kunt beginnen met het technisch voorbereiden van de koppeling voordat de contracten getekend zijn door aan onze test-omgeving te koppelen. Beide zullen moeten zijn afgerond als je in productie gaat met je instelling op SURFconext.


Organisatorische stappen
Technische stappen

1. Instellingen die de basisinfrastructuur of Basisvergoeding Inkoop en Digitale Platformen afnemen bij SURF komen in aanmerking om aan te sluiten bij SURFconext. Wellicht is jouw instelling al gekoppeld aan SURFconext. Dan zie je dat op deze lijst met aangesloten instellingen. Als je bovenstaande niet afneemt en dit wilt gaan doen, neem dan contact op met Klantsupport van SURF (klantsupport@surf.nl).

2. Lees de volgende pagina's:

  • Rolverdeling contactpersonen. Binnen SURFconext onderscheiden we een aantal rollen. Om SURFconext succesvol te gebruiken binnen jouw organisatie, moeten deze verdeeld worden onder medewerkers. Elke rol heeft zijn verplichtingen en verantwoordelijkheden.
  • Afspraken - contracten - trustframework. Op deze pagina behandelen we hoe SURFnet voor SURFconext omgaat met overeenkomsten van SURFconext-koppelingen.

2. Richt je Identity Management-systemen zodanig in, dat:

3. Bepaal de contactpersonen binnen jouw organisatie volgens de rolverdeling.


4. Stuur je verzoek om aan te sluiten naar support@surfconext.nl. Je ontvangt dan meer aansluitinformatie en een contract. Lees het contract goed door en stuur het ondertekend terug naar SURF.5. Volg het stappenplan Technische koppeling realiseren.

6. Activeer de diensten die je wilt aanbieden aan gebruikers van jouw instelling. Zorg dat je iemand aanwijst als SURFconextverantwoordelijke, zodat deze via het SURFconext Dashboard diensten kan activeren.

7. Informeer de gebruikers van je organisatie over het gebruik van SURFconext en de beschikbare diensten.

Jouw organisatie maakt nu gebruik van SURFconext!

  • No labels