Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

SURFconext Nieuws: met o.a. Laatste kans inschrijven What's Next @ SURFconext | Autorisatieregels officieel in productie | Validatie SchacHomeOrganization en eduPersonPrincipalName | Diensten in de spotlight

 

Wederom een nieuwe editie van SURFconext Nieuws. Via deze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom SURFconext. Denk hierbij aan nieuwe releases van het platform, recent aangesloten diensten, interessante bijeenkomsten en plannen voor de toekomst.

In dit nummer:

  1. Laatste kans: schrijf je in voor What's Next @ SURFconext
  2. SURFconext Autorisatieregels: officieel in productie
  3. Validatie SchacHomeOrganization en eduPersonPrincipleName
  4. Nieuw record-aantal logins SURFconext
  5. Diensten in de spotlight

 

Laatste kans: schrijf je in voor What's Next @ SURFconext op 2 november

Schrijf je nog snel in voor What's Next @ SURFconext. Volgende week woensdag 2 november vindt een nieuwe editie van het seminar plaats. Er zijn nog een handvol plaatsen beschikbaar.

Programma

De ochtend bestaat uit een plenaire sessie waarin je wordt bijgepraat over de stand van zaken rond SURFconext, nieuwe functionaliteiten die de afgelopen periode zijn uitgerold, en hoe wij de toekomst van SURFconext voor ons zien. De middag staat in het teken van parallelsessies en demo's. Zie de agenda voor het complete programma en de inschrijflink.

Zijn er onderwerpen die je tijdens een van de parallelsessies graag wil terugzien, stuur je suggestie voor 2 november naar support@surfconext.nl.

SURFconext Autorisatieregels: officieel in productie

Sinds begin oktober heeft de nieuwe functionaliteit SURFconext Autorisatieregels officieel productiestatus. Een animatie waarin de functionaliteit wordt toegelicht vind je op https://surfconext.nl/autorisatieregels.

Validatie SchacHomeOrganization en eduPersonPrincipleName

Voor betrouwbare authenticatie is het noodzakelijk dat nauwkeurig kan worden vastgesteld dat bepaalde attributen ook echt van de instelling afkomstig zijn. Daarom gaat SURFconext de waarde die een IdP stuurt voor schacHomeOrganization en het achtervoegsel dat een IdP gebruikt voor eduPersonPrincipalName valideren tegen een lijst van toegestane waardes voor die IdP. Hiermee kan beter gewaarborgd worden dat er geen onverwachte waardes gestuurd worden. Vanaf begin 2017 worden zulke logins automatisch geblokkeerd.

Lees de wikipagina voor uitgebreide informatie over deze wijziging.

Nieuw record-aantal logins SURFconext

We zouden het bijna vergeten te melden, maar begin dit studiejaar heeft SURFconext wederom een mijlpaal behaald. Zowel in week 36 als 37 hebben we ruim 2 miljoen logins verwerkt.

Op https://stats.surfconext.nl/live/ kun je zelf de statistieken inzien. Gedetailleerde logins voor de instelling kunnen door de SURFconext-verantwoordelijke en SURFconext-beheerder worden bekeken via het dashboard van SURFconext.

Diensten in de spotlight

Op SURFconext zijn diverse diensten aangesloten die in meer of mindere mate dezelfde functionaliteiten bieden. Een voorbeeld hiervan is software voor Digital Asset Management (DAM). Digital Asset Management wordt in de print- en uitgeverswereld gebruikt om het beheer-, de opslag-  en de distributie van digitale bestanden aan te duiden.

Op SURFconext zijn twee van dergelijke diensten aangesloten: Brandspot (leverancier Cordeo) en Online Brand Portal (leverancier Bynder).

Online Brand Portal | Bynder: Online Brandportal biedt naast de bestandsbeheer twee modules. Eén module die het samenwerken in projecten met collega's en externe partijen mogelijk maakt, en een module waarin je een huisstijl kunt vastleggen en delen met collega's en externe partijen. In een webshop kan content worden aangeschaft. Zie https://www.bynder.com/nl/ voor meer informatie.
ARTEZ en UvA maken reeds gebruik van deze dienst.

Brandspot | Cordeo: Brandspot biedt zes onafhankelijk van elkaar te selecteren applicaties en bijbehorende modules. Naast bestandsbeheer biedt deze applicatie onder andere modules voor het bijhouden van huisstijl, grafische programma's voor het creëren van content en een webshop voor de aanschaf van beeldmateriaal. Zie http://www.cordeo.com/ voor meer informatie.
Maastricht University, Radboud Universiteiten Vrije Universiteit maken reeds gebruik van deze dienst.

Het SURFconext Team vindt het belangrijk dat je als SURFconext-contactpersoon op de hoogte bent van de laatste stand van zaken rondom SURFconext. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat dit dan weten via support@surfconext.nl.
Archief van SURFconext Nieuws

 

  • No labels