Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Via deze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws rondom SURFconext. Hierbij moet je denken aan nieuwe releases van het platform, recent aangesloten diensten, interessante bijeenkomsten en plannen voor de toekomst.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je SURFconext-verantwoordelijke of -beheerder bent, of lid bent van de SURFconext-alertlijst.

In dit nummer:
What's Next @ SURFconext 2019
Herinnering enquête SURFconext webinars
Connect @ SURFconext: 4 april
Nieuwe SURFconext metadata per 1 mei 2019
Nieuwe diensten aangesloten op SURFconext

What's Next @ SURFconext 2019

Zet 9 april in je agenda en schrijf je in voor de nieuwe editie van What's Next @ SURFconext! Locatie: Utrecht.

Tijdens deze dag word je bijgepraat over diverse onderwerpen, zoals eduID, OpenID Connect, SURFconext SP Dashboard en ontwikkelingen rond tweefactorauthenticatie en SURFsecureID. Ook komen er verschillende instellingen aan het woord, en is er genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Ontbijtsessie
Net als vorig jaar is er voorafgaand aan het hoofdprogramma een 'introductie SURFconext'. In een uur praten we je bij over de grote lijnen van SURFconext.

Bekijk het programma en schrijf je in voor What's Next @ SURFconext.

Herinnering enquête SURFconext webinars

Vul de enquête in over de webinars van SURFconext! Met jouw hulp kunnen we de SURFconext-webinars van 2019 zo interessant mogelijk maken. Geef in de enquête aan welke onderwerpen je graag aan bod ziet komen en in welke vorm, en wat je van de eerdere webinars vond. Invullen kost 5 minuten en helpt ons enorm. Alvast bedankt!

Vul de enquête in.

Connect @ SURFconext op 4 april

Op 4 april vindt een volgende Connect @ SURFconext plaats. Heb je een dienst die je wilt aansluiten op SURFconext? Schrijf je dan in via onderstaande link. Tijdens deze hackathon vertellen we je over SURFconext, SAML, OpenID Connect, en helpen je vooral hands-on met het aansluiten van je dienst. Ook leveranciers zijn welkom, dus ben je op dit moment in gesprek met een leverancier, breng hem op de hoogte van dit evenement!

Schrijf je in!

Nieuwe SURFconext metadata per 1 mei 2019

Vanaf 1 mei 2019 maakt SURFconext gebruik van nieuwe metadata en nieuwe certificaten. Dit is met name relevant voor serviceproviders. Zij moeten namelijk nieuwe metadata-URL’s configureren en de daarbij behorende metadata inladen. Dit moet uiterlijk 30 april. Na deze datum worden de vijf jaar oude certificaten buiten gebruik gesteld.

Alle serviceproviders hebben een mail met instructies ontvangen. Het SURFconext-team monitort intensief welke serviceproviders al over zijn naar het nieuwe sleutelmateriaal.

Voor identityproviders geldt dat zij alleen de nieuwe URL van de metadata moeten gebruiken binnen de IdP-software. Dit is over het algemeen een eenvoudige wijziging. Deze wijziging is minder kritiek, maar moet gebeuren om geen foutmeldingen te krijgen in de identityprovider bij het periodiek ophalen van de SURFconext metadata.

Nieuwe diensten via SURFconext

Een greep uit de diensten die afgelopen maand zijn aangesloten op SURFconext. Zie voor meer informatie het SURFconext Dashboard of de website van de leverancier. Let op, voor de meeste diensten is een licentie vereist. Neem dus eerst contact op met de leverancier of support@surfconext.nl.

BBMRI-NL: de BBMRI-NL-catalogus is een catalogus van gezondheid gerelateerde biobanken, data- en beeldverwerkingscollecties.
Voor meer informatie zie het SURFconext Dashboard

Calpendo: webgebaseerd facility management systeem.
Voor meer informatie zie het SURFconext Dashboard

Idox Grants Service: subsidieadviesdienst voor het veiligstellen van financiering van  onderzoeksprojecten.
Voor meer informatie zie het SURFconext Dashboard


  • No labels