Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Via deze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws rondom SURFconext. Hierbij moet je denken aan nieuwe releases van het platform, recent aangesloten diensten, interessante bijeenkomsten en plannen voor de toekomst.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je SURFconext-verantwoordelijke of -beheerder bent, of lid bent van de SURFconext-alertlijst.

In dit nummer:
1: Blog: wat leverde de keyrollover op?
2: Nieuwe release IdP Dashboard
3: Blog: meer transparantie over persoonsgegevens in SURFconext
4: Hackathon Connect @ SURFconext op 10 september
5: Nieuwe release SP Dashboard
6: Nieuwe diensten via SURFconext
7: Nieuwe instelling

Blog: wat leverde de keyrollover op?

Begin 2019 hebben we de basis van de SURFconext-federatie vervangen: het sleutelmateriaal. Dit was een zogenaamde keyrollover. Een groot project waarvoor alle dienstaanbieders (of SP’s) in actie moesten komen. Waarom deden we dit, hoe deden we dat en wat levert het op?

Lees de blog van onze technisch productmanager Thijs Kinkhorst op de innovatieblog van SURF.

Nieuwe release IdP Dashboard

Afgelopen week hebben we een nieuwe release van het SURFconext IdP Dashboard uitgerold. De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

*De SURFconext-verantwoordelijke kan de SURFconext-beheerder het recht geven om Autorisaties aan te maken en te beheren. Dit kan onder ‘Mijn instelling/My Institute’.
*Bij diensten tonen we duidelijker of SURFconext tijdens authenticatie van gebruikers id’s genereert en aan de SP geeft.
*Kleine bugfixes en optimalisaties

Vragen of opmerkingen? Laat het weten via support@surfconext.nl

Blog: meer transparantie over persoonsgegevens in SURFconext

SURF vindt het belangrijk dat gebruikers goed geïnformeerd worden over welke persoonsgegevens via SURFconext met diensten worden gedeeld. Daarom krijgen gebruikers die via SURFconext voor het eerst een nieuwe dienst bezoeken, een informatiescherm te zien. Dat maakt onder meer duidelijk welke attributen er worden uitgewisseld. Het informatiescherm is onlangs grondig vernieuwd. We denken dat we met het scherm een goed evenwicht hebben gevonden tussen transparantie en gebruikersgemak.

Lees de volledige blog op de innovatieblog van SURF.

Hackathon Connect @ SURFconext op 10 september

Op 10 september vindt een volgende Connect @ SURFconext plaats. Heb je een dienst die je wilt aansluiten op SURFconext? Schrijf je dan in via onderstaande link. Tijdens deze hackathon vertellen we je over SURFconext, SAML, OpenID Connect, en helpen je vooral hands-on met het aansluiten van je dienst. Ook leveranciers zijn welkom, dus ben je op dit moment in gesprek met een leverancier, breng hem op de hoogte van dit evenement!

Schrijf je in!

Nieuwe release SP Dashboard

Eerder deze week is een nieuwe versie van het Service Provider Dashboard uitgerold. In deze update zijn de volgende wijzigingen van kracht:

*Op de testomgeving kun je per entity aangeven welke IdP’s toegang hebben.
*Validatie van de entityID staat nu URI's toe, zodat bijvoorbeeld ook entityID's in urn: formaat worden geaccepteerd
*Bugfixes

Met het SP Dashboard kunnen dienstleveranciers (dus ook instellingen die als SP optreden) zelfstandig entity's op SURFconext registeren en beheren. Zie voor meer informatie de wikipagina’s.

Vragen of opmerkingen? Laat het weten via support@surfconext.nl

Nieuwe diensten via SURFconext

Een greep uit de diensten die afgelopen maand zijn aangesloten op SURFconext. Zie voor meer informatie het SURFconext Dashboard of de website van de leverancier. Let op, voor de meeste diensten is een licentie vereist. Neem dus eerst contact op met de leverancier of support@surfconext.nl.

Adobe suite: ontsluit je Adobe Creative Cloud installatie eenvoudig via SURFconext. Op onze wiki vind je een handleiding.

Digitale intake – Medify: De Digitale intake digitaliseert de intakes, pre-operatieve screeningen (POS), en evaluatievragenlijsten waaronder PROMS en PREMS van patiënten voor allerlei diagnose- en behandelingstrajecten in het ziekenhuis of de zorginstelling.
Zie voor meer informatie het IdP Dashboard.

Interactieve publicaties - Maglr: Met Maglr breng je jouw publicatie in een aantrekkelijke visuele vorm via verschillende devices naar je lezers. Ideaal voor marketeers en designers, die zonder technische kennis, zelf hun content omzetten naar een helder visueel verhaal.
Zie voor meer informatie het IdP Dashboard.

Nieuwe instellingen

De volgende instelling is de afgelopen maand aangesloten op SURFconext.

Welkom!

Instituut Fysieke veiligheid, https://www.ifv.nl/

Kijk hier voor een lijst met alle op SURFconext aangesloten instellingen.

  • No labels