Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Nadat je de documentatie over attributen en metadata hebt gelezen, en je jouw huidige Identity Provider-systeem hebt geconfigureerd voor SURFconext, moet je een aantal tests doen. Met deze tests kun je vaststellen of de koppeling tussen jouw Identity Provider-systeem en SURFconext goed werkt.

Voordat je kunt beginnen met testen, moet de metadata van jouw Identity Provider-systeem worden toegevoegd aan SURFconext. Heb je dit nog niet laten doen, stuur dan een e-mail naar het SURFconext-team (support@surfconext.nl) met daarin de URL van de metadata en het verzoek dat je wilt testen.

Zodra dit is gebeurd, krijg je een e-mailbevestiging van het SURFconext-team. Je moet daarna de volgende testen uitvoeren:

Lukt het inloggen niet? Dan is de koppeling met SURFconext nog niet in orde. Probeer aan de hand van de foutmelding te achterhalen wat het probleem is.

Lukt het inloggen wel, maar worden een of meer attributen niet goed doorgegeven, of kloppen de waardes niet? Kijk dan in de configuratie van je Identity Provider-systeem wat het probleem veroorzaakt.

Als alle tests succesvol zijn voltooid, kan jouw Identity Provider-systeem naar de productiestatus worden gezet. Dit doet het SURFconext-team. Stuur een e-mail met het resultaat van alle tests naar het SURFconext-team (support@surfconext.nl). Zodra zij jouw systeem hebben overgezet, krijg je een e-mailbevestiging.

Je maakt nu gebruik van SURFconext en kunt diensten uitzoeken om aan te bieden aan jouw gebruikers. Daarover lees je meer op deze pagina.