In het SURFconext IdP Dashboard kun je kiezen uit meer dan 1000 diensten om mee te koppelen of om informatie over in te winnen. Dit kan overweldigend zijn. Het dashboard heeft de mogelijkheid om op verschilende manieren te filteren. Mogelijkheden om te filteren zijn op technische eigenschappen van een dienst, zoals de bron van de dienst (eduGAIN of SURFconext), welke attributen er worden vrijgegeven bij een bepaalde dienst (Released attributes) of filter op diensten die MFA gebruiken. Het label 'Type of Service' wat een dienst mee krijgt is niet technisch van aard en kan jou helpen een bepaald type dienst te vinden of zichtbaarder te maken voor andere instellingen.Als je een dienst hieraan wilt toevoegen kan dat door daar een label aan toe te laten voegen door ons. Zo zijn diensten die door bibliotheken worden gebruikt vaak voorzien van het label 'digital content'. Iedereen die een account heeft bij jouw instelling kan gebruik maken van dit dashboard en deze filters gebruiken om een dienst te vinden.

Type of Service

Het type of service geeft een niet technische omschrijving van een dienst en maakt het mogelijk snel te filteren op een bepaald type dienst. Deze lijst vind je links onder in het IdP Dashboard bij de verbonden diensten of alle diensten waarmee jouw instelling wel of niet is verbonden.

Een dienst voor publicaties of boeken kan te vinden zijn door het filter 'Digital Content' te selecteren.Dit geeft je direct een overzicht van alle diensten met dit label:


Zo vind je snel een dienst. Maar niet alle diensten hebben zo'n label.

Verbeteren van deze filters

Wij weten niet voor elke dienst waar deze precies voor gebruikt wordt. Heb je een dienst in beheer of denk je dat instellingen geholpen zijn een dienst te vinden door daar een label aan toe te voegen? Geef dit dan bij ons aan door een mail te sturen naar support@surfconext.nl. Wij zullen dan in samenspraak met de leverancier jouw suggestie verwerken.

  • No labels