Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Info

Let op: je moet de link uit de verificatie-email openen in dezelfde browser als waarmee je eduID hebt aangevraagd. Als dit niet automatisch gebeurt als je op de link klikt, klik dan me je rechtermuisknop op de verificatielink en selecteer 'Kopieer link'. Ga dan terug naar de browser waarmee je eduID aan het aanvragen was en plak de link in je adresbalk om verder te gaan.


...

Hoe log ik (via SURFconext) in op een dienst

...

met

...

eduID?

1. Als je wilt inloggen op een dienst, zoals bijvoorbeeld https://profile.surfconext.nl via SURFconext, kies dan eduID als instelling (type 'eduID' in de zoekbalk).

...

4. Klik op de blauwe knop in de e-mail om in te loggen. Je wordt meteen doorgestuurd naar de dienst waar je vandaan kwam!


Hoe koppel ik het account van mijn instelling aan eduID?

Sommige diensten, zoals edubadges, vereisen dat je je eduID koppelt met het account van je (onderwijs)instelling. Door dit te doen kan de dienst zeker weten dat badges aan de juiste gebruikers worden uitgedeeld.

Als het nodig is om je eduID te koppelen met het account van je instelling dan zal eduID daar vanzelf om vragen. Je hoeft het dus niet van tevoren alvast te doen, al kan dat wel. Hieronder leggen we uit welke stappen je moet doorlopen.

1. Ga naar Mijn eduID en klik op 'Koppelingen'. Als je al een keer een account hebt gekoppeld dan zie je hier de naam van de gekoppelde instelling staan; als dat niet zo is zie je het onderstaande scherm.

Image Added

2. Klik op 'Nieuwe instelling koppelen'. Lees de uitleg en klik vervolgens op 'Doorgaan'. Kies in het scherm wat je hierna ziet welke instelling je wilt koppelen.

Image Added

3. Log in bij je instelling. Zodra dit is gelukt kom je weer terug in eduID; het account van je instelling is dan gekoppeld. Je kunt via Mijn eduID precies zien welke gegevens eduID van jouw instelling heeft ontvangen, wanneer de koppeling is gelegd en wanneer deze weer verloopt. Ook kun je de koppeling weer verwijderen.

Hoe kun je je eduID opzeggen/verwijderen?

...

Let op: denk goed na over de gevolgen van het verwijderen van je eduID! Het kan zijn dat je toegang tot bepaalde diensten verliest en niet meer kan herstellen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Include Page
FAQ eduID
FAQ eduID