Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Met Onegini kunnen gebruikers die diensten via SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext (bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven die deelnemen aan het onderwijsdomein) toch van de faciliteiten van SURFconext gebruikmaken. Onegini is een manier van inloggen waarbij je als gebruiker , toch via SURFconext inloggen.

Via Onegini kun je als gebruiker je eenvoudig een account aanmaken op basis van je social account (Facebook, Twitter, LinkedIn, Google) gebruikt. Je hoeft daardoor geen aparte gebruikersnaam en wachtwoord meer te onthouden.

...

2. Selecteer het social network waarvan je de account wil gebruiken (van links naar rechts: Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter).

Warning

Gebruik je LinkedIn? Dan vraagt LinkedIn om toestemming om je profielfoto te delen. SURFconext en Onegini doen niets met die foto, maar het is helaas niet mogelijk om deze melding uit te zetten.


Vervolgens verschijnt de login-pagina van het desbetreffende social network. Hieronder zie je een voorbeeld van Facebook.

...

  1.  Ga naar je persoonlijke pagina met de knop 'Personal Info' (1) bovenaan de pagina.
  2. Klik op Verify (2) achter het vakje met 'Mail Adress'
  3. Ga naar je mailbox, zoek de mail op en klik op 'Verify email adress'

...


Info
titleSpam

De verificatie-email komt soms in je spamfilter terecht, dus controleer bij afwezigheid van de mail ook je spammap even.

...