Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Een eduID is een account voor gebruikers binnen onderwijs en onderzoek in Nederland. Het is van jou, en bestaat onafhankelijk van een onderwijsinstelling. Je kunt eduID gebruiken om in te loggen op diverse diensten aangesloten op SURFconext.

Table of Contents

...

Een eduID aanmaken

Als je instelling niet verbonden is met SURFconext kun je met een eduID toch via SURFconext als gast inloggen bij diverse diensten.

...

Als de browser waarin de link uit de e-mail geopend wordt een andere is dan degene van waaruit je het eduID-account aan het aanmaken was) is er nog een tussenstap nodig met een extra verificatiecode.

...

Inloggen op een dienst met eduID

...

1. Als je wilt inloggen op een dienst, zoals bijvoorbeeld https://profile.surfconext.nl via SURFconext, kies dan eduID als instelling (type 'eduID' in de zoekbalk).

...

Als de browser waarin de link uit de e-mail geopend wordt een andere is dan degene van waaruit je het eduID-account aan het aanmaken was) is er nog een tussenstap nodig met een extra verificatiecode. Zodra je die hebt ingevuld ben je klaar; je bent ingelogd op de dienst.

...

Informatie binnen eduID verifiëren met een ander account

Sommige diensten, zoals edubadges, vereisen dat je je eduID koppelt met het account van je (onderwijs)instelling. Door dit te doen kan de dienst zeker weten dat badges aan de juiste gebruikers worden uitgedeeld.

...

3. Log in bij je instelling. Zodra dit is gelukt kom je weer terug in eduID; het account van je instelling is dan gekoppeld. Je kunt via Mijn eduID precies zien welke gegevens eduID van jouw instelling heeft ontvangen, wanneer de koppeling is gelegd en wanneer deze weer verloopt. Ook kun je de koppeling weer verwijderen.

...

Je eduID opzeggen/verwijderen

...

Als je eduID niet meer gebruikt en je wilt het account graag opzeggen/verwijderen, ga dan naar https://mijn.eduid.nl. Kies aan de linkerkant voor 'Account'; je kunt hier je eduID verwijderen.

...