Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Warning

Onegini is na 1 juli 2020 niet langer beschikbaar. Gebruik in plaats van Onegini eduID. Een uitleg over eduID vind je hier.

Met Onegini kunnen gebruikers die diensten via SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext (bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven die deelnemen aan het onderwijsdomein) toch van de faciliteiten van SURFconext gebruikmaken. Onegini is een manier van inloggen waarbij je als gebruiker , toch via SURFconext inloggen.

Via Onegini kun je als gebruiker je eenvoudig een account aanmaken op basis van je social account (Facebook, Twitter, LinkedIn, Google) gebruikt. Je hoeft daardoor geen aparte gebruikersnaam en wachtwoord meer te onthouden.

...

De volgende pagina meldt tot welke informatie Onegini toegang wil.

Warning

Gebruik je LinkedIn? Dan vraagt LinkedIn om toestemming om je profielfoto te delen. SURFconext en Onegini doen niets met die foto, maar het is helaas niet mogelijk om deze melding uit te zetten.

4. Selecteer Okay.

 

5. Vul de noodzakelijke velden in en klik op: Create.

...

  1.  Ga naar je persoonlijke pagina met de knop 'Personal Info' (1) bovenaan de pagina.
  2. Klik op Verify (2) achter het vakje met 'Mail Adress'
  3. Ga naar je mailbox, zoek de mail op en klik op 'Verify email adress'

...


Info
titleSpam

De verificatie-email komt soms in je spamfilter terecht, dus controleer bij afwezigheid van de mail ook je spammap even.

...