Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

(under construction)

Hieronder volgen de instellingen die participeren in de pilot Edubadges inclusief een beknopte beschrijving van hun usecase: 


Hogeschool Rotterdam

De vijf deeltijdopleidingen van de Career Academy van de HR Business School (Bedrijfskunde, Business IT & Management, Commerciële economie, Finance & Control en Human Resources Management) hebben hun curricula opgedeeld in onderwijseenheden van 30 EC. Binnen een onderwijseenheid staat één leeruitkomst centraal, die integraal wordt getoetst middels een assessment op niveau NLQF 5 (AD-niveau) of NLQF 6 (bachelor niveau). Indien de student het assessment heeft behaald (eindoordeel: competent of expert) ontvangt de student een certificaat, bij voorkeur in digitale vorm (open badge). In deze badge wordt de leeruitkomst beschreven (inclusief NLQF-niveau), de beoordelingscriteria, het eindoordeel (competent of expert), het aantal studiepunten (EC), de opleiding(en) waarvoor de leeruitkomst van toepassing is (naam + ISAT-code, de uitgevende partij (examencommissie waaronder de opleiding ressorteert), de naam van de onderwijsinstelling. Voor alle te ontwikkelen onderwijseenheden wil de Career Academy een badge uitgeven. De eerste badges zouden in september uitgegeven kunnen worden over het onderwijs dat in studiejaar 2017-2018 is geëxamineerd.

...

Windesheim wil in de pilot het badge proces doorlopen voor drie trajecten: het Honours Programme, flexibele deeltijd van Social Work binnen domein Gezondheid en Welzijn en flexibele deeltijd van Bedrijfskunde MER binnen domein Business Media en Recht. Zij wil leren hoe zij het uitreiken van badges kunnen realiseren en borgen in de organisatie. Het Honours Programme is niet geaccrediteerd onderwijs, de flexibele deeltijd is voor beide domeinen geaccrediteerd onderwijs.

 

Samenwerkingsproject WUR & VU (bibliotheken)

Elke student van een hogeschool of universiteit in Nederland krijgt tijdens zijn studie een keer te maken met Informatievaardigheden. Studenten moeten bijv. regelmatig literatuur zoeken, literatuur beoordelen en refereren aan bronnen. Hoewel elke student aan het einde van zijn of haar studie (B/BSc/ MSc) dezelfde informatievaardigheden skills zou moeten hebben, zien wij als bibliotheken dat dit niet het altijd het geval is. We zien verschillen in de manier waarop informatievaardigheden worden gedoceerd tussen opleidingen en tussen universiteiten. Bovendien is het bij de overstap van de ene instelling naar de andere instelling soms lastig te zien welk niveau informatievaardigheden een student heeft (bijv. bij overstap Bachelor naar Master opleiding aan andere instelling). Je ziet dat het dan soms lastig is voor studenten om aan te haken bij het gewenste informatievaardigheden niveau van de opleiding. Het gebruik van instellings-overstijgende Edubadges gerelateerd aan standaard informatievaardigheden competenties zou een groot deel van deze problemen kunnen oplossen.

Het doel van de pilot is dan ook het opstellen van instellings-overstijgende leerniveaus voor informatievaardigheden (gekoppeld aan BSc) met daaraan gekoppelde Edubadges op basis van gestandaardiseerde internationale frameworks en modellen, zoals bv zoals bv ACRL-Framework, SCONUL en Research Development Framework.