Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

De TU/e wil dat haar studenten duurzaam inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. Hiervoor dienen studenten tijdens hun studie een proactieve houding te ontwikkelen met betrekking tot hun persoonlijke ontwikkeling. Om dit te bewerkstelligen zijn er diverse initiatieven ontwikkeld en is keuzevrijheid centraal komen te staan om studenten te motiveren proactief te zijn in het uitstippelen van hun eigen studieloopbaan. Veel studenten geven echter aan het belang van de persoonlijke ontwikkeling niet in te zien. Er is geen noodzaak om naast het zware studieprogramma proactief extra activiteiten te ondernemen en te reflecteren op keuzes aangezien men ‘toch wel aan een baan komt’. Binnen de TU/e rijst de vraag op welke manier de TU/e skillontwikkeling en carrièreoriëntatie (zowel curriculair als extra curriculair) kan vormgeven zodat alle inspanningen tot een optimaal resultaat zullen leiden. Door middel van de pilot badges zal getest worden of middels badges studenten gestimuleerd kunnen worden om zichzelf proactief te ontwikkelen en te reflecteren op gemaakte keuzes. Dit jaar gaan we aan de slag met een onderzoek naar de motivatie van TU/e studenten om deel te nemen aan extra curriculaire activiteiten, zodat het badge-platform dat gebouwd wordt optimaal aan zal sluiten bij behoefte van de student.


Universiteit Utrecht (1)

Educate-it biedt verschillende online en blended trainingen aan docenten van de UU. Deze trainingen gaan over de verschillende (deel)gebieden waar blended learning een rol kan spelen binnen het onderwijs. Het doel van deze pilot is om voor verschillende leereenheden (online trainingen of gedeeltes hiervan, workshops, …) badges toe te kennen. Deze trainingen zijn vrijwillig en worden op eigen initiatief gevolgd, het gaat hier dus niet om geaccrediteerd onderwijs. In sommige faculteiten zijn bepaalde trainingen over blended learning opgenomen in de BKO leergang. Het online gedeelte van de trainingen wordt aangeboden via het LifeLong Learning platform (Moodle) van de Universiteit Utrecht. Wij zien daarom graag dat het proces van uitgifte en ontvangst van badges via een koppeling van Badgr met ons LLL-platform gebeurt.

...

FBE DeeltijdAcademie verzorgt vier bachelor deeltijdtrajecten, waarbij in de major en minor per semester een certificaat uitgereikt wordt. Een semester staat voor één of meerdere samenhangende thema’s uit het beroepsprofiel, die per semester afgerond worden op bachelorniveau.  Deze certificaten hebben nu geen civiele werking. Door omzetten van deze certificaten in badges zouden we dit wel kunnen bereiken. Het gaat hier om aanbod van geaccrediteerd onderwijs. Met het uitgeven van badges denken wij daarnaast beter in te spelen op de professionaliseringsbehoeften van werkenden. Immers inschrijven op één semester levert een tastbaar, er- en herkenbaar resultaat op, waarmee de werkende zich beter inzetbaar houdt op de arbeidsmarkt. Hoewel dit aanbod identiek is aan geaccrediteerd aanbod, gaat het hier om cursus (niet geaccrediteerd) aanbod. 


Universiteit Utrecht (2)

De Universiteitsbibliotheek (UB) Utrecht zou graag als use case bij de pilot aan willen sluiten. Het uitdenken van het proces en de ontwikkeling van de badges doet de UB in samenwerking met Educate-it doen. De UB zal wel zelf de verantwoordelijkheid van het awarden van badges op zich nemen. De universiteitsbibliotheek gaat specifiek een nieuw ontwikkelde training over informatievaardigheden testen bij een aantal cursussen (als test groepen). Dit gaat om een training die online gevolgd kan worden (was oorspronkelijk een college dat bij elke faculteit los gegeven werd, maar nu kan deze online training faculteit-overstijgend gevolgd worden). Voor deze training zouden ze ook graag willen experimenteren met Badges als beloning en bewijs van doorlopen van deze training. Het zal gaan om badges voor een klein onderdeel van verschillende cursussen, niet geaccrediteerd en (vaak) niet (geheel) verplicht voor studenten. De training bestaat uit vier onderdelen waarvoor de universiteitsbibliotheek vier losse ‘mini badges’ wilt uitgeven. Wanneer een student alle vier deze badges behaald heeft, zullen ze een overkoepelende badge voor informatievaardigheden mogen aanvragen. De inhoud / metadata van de badges zal (voor nu) gekoppeld worden aan de inhoud van de training, voornamelijk de leeruitkomsten van de verschillende onderdelen zijn hierbij van belang.