Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

SURFnet en innovatiepartner Wentzo werken nauw samen in het ontwikkelen, onderhouden en aanbieden van SURFwireless. Hieronder lees je hoe de levering van de dienst verloopt, van leveranciers tot eindgebruiker, en welke rol jij als instelling daarbij speelt.

Wentzo is innovatiepartner

Wentzo is innovatiepartner van SURFnet. Wentzo werkt nauw samen met SURFnet bij het ontwikkelen en onderhouden van de dienst SURFwireless. De daarvoor benodigde hardware zoals access points en de managementomgeving neemt Wentzo af bij wifileverancier Aerohive. Aerohive werkt met open API’s waardoor ook ontwikkeling van features en diensten van derden kan worden gefaciliteerd. SURFnet kan met Wentzo de instellingen een wifidienst bieden die centraal gemanaged wordt en continu de laatste innovaties ondersteunt.

SURFnet biedt regie op de keten

SURFnet biedt regie op de keten: van het vaste SURFnet-netwerk, via het lokale netwerk van de instellingen naar de wifi access points op de campus. De inkoop, het actueel houden van expertise, het onderhoud, de monitoring en zelfs de aanbesteding van je wifinetwerk neemt SURFnet je uit handen. 

Instelling blijft betrokken bij configuratie en praktische zaken

Als instelling blijf je nauw betrokken bij je wifinetwerk. Samen met SURFnet geef je invulling aan de configuratie van de dienst: welke netwerken naast eduroam worden er uitgezonden (SSID’s)? welke beveiligingsregels wil je toepassen? en welk type gebruikers onderscheid je op het wifinetwerk? Samen komen we tot een invulling van het gewenste netwerk.

Ook voor een aantal praktische zaken blijf je als instelling verantwoordelijk, zoals het plaatsen van de access points (in verband met afstemming met gebouwenbeheer en/of aanwezige huisleverancier), de eerstelijnssupport (direct contact met de gebruikers van je instelling) en het aanbieden van het LAN.

Gebruikers beschikken over betrouwbaar netwerk

Door de nauwe samenwerking tussen leveranciers, SURFnet en de instelling beschikken je studenten, docenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers altijd over een betrouwbaar wifinetwerk van hoge kwaliteit.