You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 21 Next »

Wil je dat gebruikers van jouw instelling toegang krijgen tot clouddiensten? Dan kan je als Identity Provider aansluiten op SURFconext. Navigeer door het menu links en lees wat je allemaal moet doen om als Identity Provider te koppelen met SURFconext en daar vervolgens optimaal gebruik van te maken.

 

Sluit je instelling aan op SURFconext

Deze wiki beschrijft de procedures en de stappen die nodig zijn om je instelling aan te sluiten op SURFconext. We leggen van A tot Z uit wat er nodig is qua contracten, het realiseren van de technische connectie en het voor jouw gebruikers activeren van de via SURFconext beschikbare Service Providers.  

 

Technische informatie SURFconext

Hier vind je meer achtergrondinfo over het SURFconext platform en de beschikbare koppelvlakken.



Basisprincipes SURFconext

Leer meer over de basisprincipes van identity federaties en centraal groepsmanagement. Lees ook welke service levels SURFconext biedt, onze contactinformatie, contractuele afspraken en meer over veelgebruikte SURFconext terminologie.

Veelgestelde vragen (FAQ) 

Op deze pagina's hebben we de meest gestelde vragen gebundeld in onze FAQ. 

 

Achtergrond SURFconext

Via de SURFconext-infrastructuur beschikken onderzoekers, medewerkers en studenten over cloudiensten van verschillende aanbieders. Authenticatie, autorisatie, groepsbeheer en afspraken over privacy en beveiliging worden centraal geregeld. SURFconext neemt u werk uit handen: er is één koppeling nodig in plaats van een aparte koppeling per dienst.

Met SURFconext hebben uw gebruikers eenvoudig toegang tot diensten van verschillende aanbieders. Gebruikers loggen in met hun instellingsaccount en hebben via single sign-on veilig toegang tot de diensten die u beschikbaar stelt. Dit biedt nieuwe samenwerkingsmogelijkheden, binnen instellingen en over instellingsgrenzen heen.

Centraal beheer van samenwerkingsgroepen

Gebruikers kunnen met SURFconext Teams eenvoudig een online groep opzetten met mensen van verschillende instellingen. Het beheer van groepen en de toegang tot content en functionaliteiten wordt centraal beheerd. De groepen kunnen hergebruikt worden bij een aantal diensten die aan SURFconext gekoppeld zijn.

Eén koppeling; keuze uit meer dan 130 clouddiensten

Uw instelling kan kiezen uit meer dan 130 clouddiensten die aan SURFconext gekoppeld zijn. Dit zijn diensten op het gebied van online samenwerking, storage, video en onderzoek, bijvoorbeeld Google Apps, N@tschool, Kluwer Navigator. Welke diensten sluiten het meest aan bij de wensen van uw gebruikers? Maak een selectie van diensten en stel deze beschikbaar aan uw onderzoekers, medewerkers en studenten.

Steeds vaker wordt SURFconext ook gebruikt voor toegang tot interne ICT-systemen. Instellingen kunnen zo met SURFconext hun externe en interne online diensten integreren en deze als één pakket aan de gebruikers beschikbaar stellen. Totaal zijn ruim 300 diensten van zowel instellingen als commerciële aanbieders gekoppeld aan SURFconext.

Contractuele afspraken

Voor het beschikbaar maken van clouddiensten moet u vaak een licentieovereenkomst afsluiten via SURFmarket of rechtstreeks via de aanbieder. SURFmarket zorgt voor goede contractuele afspraken tussen de instellingen en de dienstenaanbieders. Dus ook daar nemen we u werk uit handen.

Internationaal

Het gebruik van SURFconext is niet gelimiteerd tot te landsgrenzen. Door aan te sluiten op SURFconext zet je de deur open voor wereldwijde diensten en internationale samenwerking! Onder eduGAIN vlag werkt SURFconext namelijk samen met andere federaties in Europa en ver daarbuiten.

  • No labels