Child pages
  • Hoe kan ik de DNS zone voor een elders geregistreerd domein beheren in SURFdomeinen?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Kort antwoord

Onder het tabblad "DNS beheer" kunt u eenvoudig een lege DNS zone aanmaken. Vervolgens dient u bij registratie van het domein de SURFnet name servers in te vullen bij uw registrar. Voor meer details, zie hieronder.

Meer uitleg

U kunt kosteloos het DNS beheer uitvoeren in SURFdomeinen, ook als het domein niet via SURFnet is geregistreerd. In dit antwoord leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

Beheer van een DNS zone die niet via SURFdomeinen geregistreerd is

Aanmaken nieuwe managed zone

Voordat u de domeinnaam registreert raden wij u aan om eerst de lege DNS zone aan te maken in SURFdomeinen. Het aanmaken van een lege managed DNS zone staat beschreven in de handleiding van SURFdomeinen. Geef de lege zone exact dezelfde naam als het domein dat u wilt registreren.

Hebt u het domein al geregistreerd? Geen probleem, u kunt alsnog de DNS zone aanmaken in SURFdomeinen, maar zult wel de name servers voor het domein moeten aanpassen bij uw registrar. Raadpleeg hiervoor de documentatie van uw registrar.

Domein registreren (of registratie aanpassen)

Nadat de managed zone is aangemaakt in SURFdomeinen duurt het ca. 5 minuten voor deze beschikbaar komt op onze DNS servers. Hierna kunt u de domeinnaam registreren of een bestaande registratie aanpassen. Daarbij dient u voor het domein de volgende SURFnet name servers op te geven:

  • ns1.surfnet.nl
  • ns2.surfnet.nl
  • ns3.surfnet.nl
  • ns1.zurich.surf.net

Zie ook

 


Zoek in deze wiki:

Snel naar een andere vraag:

 

 

  • No labels