Child pages
  • Wat moet ik doen met het verzoek om een e-mailadres te valideren?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kort antwoord

Het is belangrijk dat u gehoor geeft aan het verzoek tot validatie van het mailadres; als u dit niet doet zal het domein na een periode van maximaal 1 maand verplicht in quarantaine worden geplaatst door de registrar. Hierdoor wordt het domein onbereikbaar voor normaal gebruik.

Meer uitleg

Waarom krijgt u dit bericht?

Sinds begin 2014 verplicht ICANN - de organisatie die verantwoordelijk is voor o.a. de generic top-level domeinen zoals .com, .net en .org - registrars om de e-mailadressen van contactpersonen voor domeinen te valideren om er zo zorg voor te dragen dat deze registratiegegevens accuraat zijn en het e-mailadres dat bij een contactpersoon hoort ook wordt gelezen. Voor .com, .net, .org, .info en .eu domeinnamen die u via SURFdomeinen registreert is deze regel ook van toepassing.

Wanneer krijgt u dit bericht?

U ontvangt een verzoek tot validatie van een e-mailadres in de volgende gevallen:

  • bij het registreren van een nieuwe contactpersoon die gekoppeld is aan een .com, .net, .org, .info of .eu domein;
  • bij het wijzigen van de gegevens van een contactpersoon die gekoppeld is aan een .com, .net, .org, .info of .eu domein;
  • bij het registreren van een nieuw .com, .net, .org, .info of .eu domein met een nieuwe contactpersoon (bijvoorbeeld als u voor het eerst een domein in een van deze top-level domeinen registreert).

Kan SURFnet dit verzoek niet automatisch voor mij afhandelen?

SURFnet maakt voor .com, .net, .org, .info en .eu domeinen gebruik van een externe leverancier van domeinnaamregistraties. Zij voeren het beleid van ICANN uit en zijn gebonden om dit te doen conform de eisen die worden gesteld aan een geaccrediteerde registrar. Om u zoveel mogelijk te ontlasten proberen wij de validatieberichten geautomatiseerd af te handelen. Dit doen we door een tussenmailadres te koppelen aan alle contactpersonen die u voor .com, .net, .org, .info of .eu domeinen registreert waarbij alle mail wordt doorgestuurd aan het door u ingestelde adres behalve deze validatieverzoeken die door SURFdomeinen vervolgens automatisch worden afgehandeld. Voor bestaande contactpersonen kunnen wij deze procedure echter niet volledig automatisch afhandelen. Het is daarom van belang dat als u een verzoek tot validatie krijgt u hier gehoor aan geeft.

Zie ook

 


Zoek in deze wiki:

Snel naar een andere vraag:

 

 

  • No labels