Child pages
  • Hoe kan ik mijn domeinen overzetten naar SURFdomeinen?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kort antwoord

Eerst kunt u gratis eenmalig uw DNS-zones laten importeren in SURFdomeinen. Daarna kunt u via de webinterface van SURFdomeinen eenvoudig het volledige DNS-beheer voor uw domein(en) uitvoeren.

Meer uitleg

Voordelen

Door gebruik te maken van managed domeinen, profiteert u van SURFnets viervoudig redundant uitgevoerde DNS-infrastructuur. Deze bestaat uit DNS-servers op 3 geografisch gescheiden locaties binnen het SURFnet-netwerk en 1 server buiten ons netwerk, bij onze collega's van SWITCH in Zwitserland. Ook profiteert u direct van SURFnets automatische DNSSEC-signing, waarmee u bovendien een aantrekkelijke korting van 25% op de maandelijkse kosten van een domein krijgt.

Hoe overstappen?

Om het makkelijk te maken om over te stappen op SURFdomeinen, kunt u kosteloos eenmalig uw DNS-zones laten importeren in SURFdomeinen. Wij spreken met u dan een datum af en regelen alle benodigde wijzigingen in de registratie. Is de import voltooid, dan kunt u via de webinterface van SURFdomeinen de DNS-zones bewerken en daarmee het DNS-beheer voor uw domein(en) uitvoeren. Lees in de SURFdomeinen-handleiding hoe u DNS-zones beheert.

Meer informatie

Hebt u interesse of meer vragen over de overstap? Neem dan contact met ons op via dns-beheer@surf.nl.Zoek in deze wiki:

Snel naar een andere vraag:  • No labels