Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »

Pagina is afgeschermd want nog niet af.

Todo: Onegini eruit, eduID erin, plus de volgende zaken toevoegen:

  • Wat is een Magic Link?
    • Kan ik nog met een wachtwoord inloggen? (Ja, ga naar mijn.eduid.nl om een wachtwoord in te stellen)
  • Kan ik mijn e-mail adres wijzigen? (In principe niet, maak gewoon een nieuw eduID aan met het andere e-mail adres. Mocht je toch nog problemen hebben mail dan support.)
  • Kan ik mijn eduID verwijderen? (Ja, maar... zelfde tekst als bij SURFconext ongeveer.)

Met eduID kunnen gebruikers die diensten via SURFconext willen gebruiken maar geen account hebben van een instelling die is aangesloten op SURFconext, toch via SURFconext inloggen.

Hoe maak je een eduID account aan?

Als je instelling niet verbonden is met SURFconext kun je met een eduID toch via SURFconext als gast inloggen bij diverse diensten.

1. Als je wilt inloggen op een dienst, zoals bijvoorbeeld https://profile.surfconext.nl via SURFconext, kies dan eduID als instelling (type 'eduID' in de zoekbalk).


2. Als je nog geen eduID hebt aangemaakt, klik dan onderaan op 'Vraag een nieuw eduID aan'


3. Vul je e-mail adres, je voornaam en je achternaam in, en lees de gebruiksvoorwaarden goed door. Vink het vinkje 'Ik ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden' aan indien je akkoord bent en klik daarna op 'Vraag je eduID aan'.


4. Gelukt! Je krijgt nu een bevestigingsmail in je mailbox.5. Klik in de e-mail op 'Verifieer deze email'; je eduID is succesvol aangemaakt. Klik op de blauwe knop om door te gaan naar de dienst waar je naar op weg was.

Spam

De verificatie-email komt soms in je spamfilter terecht, dus controleer bij afwezigheid van de mail ook je spammap even.

Inloggen op een dienst via SURFconext met je eduID

1. Als je wilt inloggen op een dienst, zoals bijvoorbeeld https://profile.surfconext.nl via SURFconext, kies dan eduID als instelling (type 'eduID' in de zoekbalk).


2. Vul het e-mail adres in dat je gebruikt hebt bij de registratie voor eduID. Klik daarna op 'Verstuur magic link'.

3. Gelukt! Je hebt binnen enkele seconden een e-mail met een magic link.


4. Klik op de blauwe knop in de e-mail om in te loggen. Je wordt meteen doorgestuurd naar de dienst waar je vandaan kwam!
Hoe kun je je eduID opzeggen/verwijderen?

Als je Onegini niet meer gebruikt en je wilt het account graag opzeggen/verwijderen, dan kun je een e-mail sturen naar de helpdesk van Onegini: support@onegini.me. Je hoeft in de e-mail alleen maar aan te geven om welk account het gaat en dat je graag ziet dat het account wordt verwijderd.  • No labels