Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Via deze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws rondom SURFconext. Hierbij moet je denken aan nieuwe releases van het platform, best practices, recent aangesloten diensten, interessante bijeenkomsten en plannen voor de toekomst.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je SURFconext-verantwoordelijke of -beheerder bent, of lid bent van de SURFconext-alertlijst.

In dit nummer:

  1. Migratie Onegini naar eduID op volle toeren
  2. Adobe Creative Cloud: sluit de Admin Console aan via SURFconext
  3. Migratie OpenID Connect
  4. Nieuwe diensten

Migratie Onegini naar eduID op volle toeren

Op 13 mei hebben alle Onegini-gebruikers een bericht gehad over de mogelijkheid om hun Onegini-account naar eduID te migreren. Dit moet uiterlijk 30 juni gebeuren via https://login.eduid.nl/migration; vanaf 1 juli kun je Onegini niet meer gebruiken om in te loggen op diensten via SURFconext. Deze handleiding legt stap voor stap uit hoe een gebruiker zijn account kan migreren.

Inmiddels hebben ruim 800 gebruikers hun account naar eduID overgezet. De migratie draait dus op volle toeren!

Binnenkort stuurt Onegini nog een laatste herinnering naar alle gebruikers die nog niet zijn gemigreerd.

Adobe Creative Cloud: sluit de Admin Console aan via SURFconext

Alle instellingen die Adobe Creative Cloud gebruiken moeten uiterlijk 31 december over naar de Adobe Admin Console. Vanaf 1 januari 2021 kun je namelijk geen installatiepackages meer uitrollen en/of gebruiken die met de Adobe Packager zijn gemaakt. De Adobe Admin Console biedt een centrale locatie voor het beheren van de Adobe-rechten voor de gehele organisatie. Dit betekent onder andere gebruikersbeheer, overzicht van aangeschafte licenties en distributie van apps. Ook heb je via de Admin Console altijd, gegarandeerd, de beschikking over de laatste versie van de diverse Creative Cloud-apps.

Je kunt je instantie van de Admin Console aansluiten via SURFconext. Kijk daarvoor op de documentatiepagina. Wacht daarmee niet tot half december want we verwachten dat rond die periode veel instellingen de aansluiting via SURFconext willen maken.

Migratie OpenID Connect

Afgelopen tijd zijn we druk geweest met de herimplementatie van de OpenID Connect gateway. Deze is al enige tijd in productie, en sinds begin dit jaar worden alle nieuwe aansluitingen op de nieuwe OpenID Connect gateway aangesloten.

Nu is het tijd om bestaande aansluitingen te migreren. Is je dienst nog aangesloten op de oude gateway, dan krijg je binnenkort een e-mail met instructies om te migreren. Lees de details over de migratie. De deadline voor de migratie is 1 september 2020.

Deze migratie geldt overigens alleen voor Service Providers: Voor Identity Providers verandert er niets.

Nieuwe diensten

Een greep uit de diensten die afgelopen maand zijn aangesloten op SURFconext. Zie voor meer informatie het SURFconext Dashboard of de website van de leverancier. Let op, voor de meeste diensten is een licentie vereist. Neem dus eerst contact op met de leverancier of support@surfconext.nl.

CrowdTech Research Platform: tool om surveys op te stellen en te versturen
Zie voor meer informatie het SURFconext IdP Dashboard

Foleon: platform voor het creëren van interactieve webcontent
Zie voor meer informatie het SURFconext IdP Dashboard

Ourmeeting: tool voor papierloos vergaderen
Zie voor meer informatie het SURFconext IdP Dashboard

DocSys Online: tool om documenten in huisstijl te maken
Zie voor meer informatie het SURFconext IdP Dashboard

Thinking Portfolio: tool voor portfolio management
Zie voor meer informatie het SURFconext IdP Dashboard

EnlightED: op chat gebaseerde tutor voor bijscholing en feedback
Zie voor meer informatie het SURFconext IdP Dashboard

OnePass: OnePass is een account dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot verschillende producten van Thomson Reuters.
Zie voor meer informatie het SURFconext IdP Dashboard

  • No labels