Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Open Badge Alliance in transitie naar IMS Global

Hoewel Mozilla al in 2012 de 1.0 specificatie en een open source toolkit publiceerde, (Badgekit, zie https://github.com/mozilla/openbadges-badgekit)  en de eerste jaren actief deze nieuwe ontwikkeling ondersteunde, worden zowel de open source code als de Mozilla wiki sinds media/eind 2014 niet meer actief bijgehouden.

In 2014 heeft Mozilla de Badge Alliance opgezet met als doel de nieuwe standaard verder te ontwikkelen en toe te passen. We zien vooral dat sindsdien een aantal nieuwe open badge platformen ontstaan die echter niet als open source beschikbaar komen. De Badge Alliance wordt aanvankelijk bestuurd door een viertal, echter is daar eind 2016 alleen Nate Otto van over.

Vanaf 1-1-2017 zal de actieve besturing door de Badge Alliance over gedragen worden aan IMS Global Learning Consortium, een international consortium van bedrijven en instellingen actief op het gebied van open standaarden en leertechnologie. Zie ook het bericht op: https://www.imsglobal.org/open-badges-transition-faq

  • No labels