SURFsecureID is de nieuwe naam van SURFconext Sterke Authenticatie

Maakt het uit of ik een werk- of privételefoon registreer?

Nee, het maakt niet uit of je een werk- of privételefoon registreert. Eenmalige codes ontvangen via SMS is gratis. Zorg ervoor dat je de bij SURFsecureID geregistreerde telefoon bij je hebt wanneer je gebruik wilt maken van deze dienst. Zonder geregistreerde telefoon is het niet mogelijk om in te loggen. 

Kan ik tiqr op twee telefoons gebruiken?

Nee, je kunt je maar eenmaal registreren, dus ook maar eenmaal de tiqr app aan je instellingsaccount koppelen. Tenzij je op de ene telefoon een backup van je tiqr app maakt en die op de andere telefoon zet (voor gevorderden!). 

Ik heb een account bij twee (of meer) instellingen. Kan ik hetzelfde token (SMS, tiqr, YubiKey) gebruiken om in te loggen bij applicaties met verschillende accounts?

Ja dat kan. Je kunt het registratieproces doorlopen voor ieder account. Dit is nodig, omdat het token wordt gekoppeld per instellingsaccount.

Kan ik mijn token (SMS, tiqr, YubiKey) delen met anderen?

Nee, je token is privé. Deel deze niet met anderen. Omdat je token is gekoppeld aan je instellingsaccount, en dus persoonlijk is, mogen anderen hiermee niet inloggen. Daarnaast zou de ander ook jouw inloggegevens van het instellingsaccount moeten weten (gebruikersnaam/wachtwoord).

Wat moet ik doen als mijn Activatiecode verlopen is?

De activatiecode die je ontvangt tijdens de registratie van je token (SMS, tiqr, YubiKey) verloopt na 14 dagen. Je kunt deze code daarna niet meer gebruiken om je token bij de Service Desk te laten activeren. Je zult dus eerst je bestaande token registratie moeten verwijderen. Begin daarna opnieuw met een registratie (https://sa.surfsecureid.nl) en rond de activatie van je token bij de Service Desk vervolgens binnen 14 dagen af.

Wat moet ik doen als mijn telefoonnummer verandert?

Alleen als je sms-authenticatie gebruikt moet je wat doen als je telefoonnummer verandert. Gebruik je tiqr of één van de andere methoden dan hoef je dus niets te doen.

Als eerste verwijder je de registratie van je oude telefoonnummer. Vervolgens doorloop je het registratieproces voor je nieuwe nummer/telefoon. Ga hiervoor naar het Registratie Portaal.

Wat moet ik doen als ik een andere telefoon krijg?

Als je hetzelfde nummer behoudt en sms-authenticatie gebruikt, dan hoef je niets te doen. Je kunt je andere telefoon gewoon gebruiken voor sterke authenticatie.

Gebruik je sms-authenticatie en wijzigt je nummer, verwijder dan eerst je oude token op het Registratie Portaal en registreer je dan opnieuw met je nieuwe telefoonnummer. Je moet dan wel weer langs de support desk van je instelling om je toestel te activeren.

Als je tiqr gebruikt, dan kun je proberen om je tiqr account via een backup van je oude telefoon over te zetten naar je nieuwe. SURF levert hier verder geen support op, daarvoor kun je bij de fabrikant van je telefoon terecht.

Lukt dit niet, verwijder dan eerst je oude token op het Registratie Portaal en installeer vervolgens de tiqr app opnieuw. Registreer je dan op het Registratie Portaal en ga langs de support desk van je instelling om tiqr op je telefoon te activeren.

Wat moet ik doen als ik mijn telefoon of YubiKey heb verloren?

Verwijder de registratie via het Registratie Portaal. Vanaf dat moment kan het token niet meer misbruikt worden. De Service Desk van jouw instelling kan de registratie ook voor je intrekken.

Als je vermoedt dat anderen je telefoon of YubiKey misbruikt hebben om gebruik te maken van diensten die SURFsecureID vereisen, meld dit dan bij de Service Desk van jouw instelling.

Wat is een geldig identiteitsbewijs? 

De volgende documenten zijn geldige identiteitsbewijzen in Nederland:


Let op:

Waar kan ik terecht met supportvragen? 

Heb je in deze FAQ niet gevonden waar je naar op zoek was? Als je verdere vragen hebt over het registratie-, vervang- of verwijderproces, of het gebruik van het token (SMS, tiqr, YubiKey) neem dan contact op met de servicedesk van je instelling.