• Als je niet al een deelnemer bent van SURFcertificaten, meld je dan aan via je SURFnet Account Adviseur: adviseurs@surfnet.nl. Samen met je Account Adviseur wordt de uitbreiding van je klantencontract met de dienst SURFcertificaten geregeld. Daarna wordt de techniek ingericht zoals hieronder beschreven. De filosofie van de dienst is self-service. 

 • Bij self-service hoort verantwoordelijkheid; zorg ervoor dat iedere betrokkene een keer de juridische teksten die in de webinterface langskomen echt leest; zorg dat je niet je toegang tot de service verspeelt door een onwetende onhandigheid.

 • Stuur een mail aan scs-ra@surfnet.nl Die mail verstuur je 'from:' je eigen persoonlijke mailadres waarvan je wil dat het de username wordt van de eerste administrator van de service. SURFcertificaten deelnemers krijgen na de aanmelding van SURFnet één administrator account. Deze administrator kan voor zijn instelling andere gebruikers registreren: administrators & users.
  In de mail meld je wat de spelling van de naam van je organisatie is waarvan je hoopt dat die in certificaten komt. Dus als je bijvoorbeeld liever je Engelse naam wil terugzien dan de Nederlandse versie, of als je het woordje 'Stichting' wil weglaten, of je wil een gangbare afkorting in plaats van een lange juridische naam, dan noem je hier je voorkeur.

 • Als je weet wat de Kamer van Koophandel registratie is van de hoofdvestiging van je organisatie noem die dan ook in de mail. Voorbeeldje: volgens de 'Zoeken' functie rechtsboven op www.kvk.nl heeft de hoofdvestiging van SURFnet het nummer KVK 30090777.

  From:  teun.nijssen@uvt.nl
  To:   scs-ra@surfnet.nl
  Subject: DigiCert aanmelding UvT
  
  Hoi scs-ra,
  
  de UvT wil meedoen aan de SURFcertificaten dienst
  van DigiCert.
  
  Wij willen graag de naam 'Tilburg University'
  terugzien bij https://www.tilburguniversity.edu
  De Kamer van Koophandel kent ons als KVK 41095855.
  
  cheers,
  
  teun
 • Als je organisatie niet geregistreerd is bij de KvK, maar je weet de wet of de notariële akte die zegt dat je als rechtspersoon bestaat, noem die dan. Geen kopieën van aktes of wetten inzenden, noemen volstaat.

 • Als je mail is verwerkt, ontvang je op je mailadres een challenge mail van Digicert. Click op de link en houd er rekening mee dat de challenge maar beperkt geldig is, hooguit een paar dagen. Als de link verlopen is dan vraag je scs-ra@surfnet.nl om een nieuwe.

 • Als je administrator account beschikbaar is, configureer je je organisatie en je hoofddomain. Na een telefoontje uit Utah en een stel mailtjes van DigiCert Validation haal je een keer diep adem: you are in business.

 • Maakt je instelling gebruik van SURFconext en willen jullie op grote schaal gebruik gaan maken van persoonlijke certificaten? Lees dan ook  nog de info op Persoonlijke Certificaten via SURFconext .