Inleiding

Als u het domein wilt verhuizen naar een registrar die geen DNSSEC ondersteunt of u om een andere reden DNSSEC wilt uitschakelen, kunt u via SURFdomeinen de secure delegatie verwijderen.

Aan de slag

  • Ga in het menu naar Domeinregistratie > Domeinen.
  • Kies het gewenste domein.

Het overzichtsvenster van het domein verschijnt:

In het vak DNSSEC linksonder is aan het blauwe schild te zien dat er al een secure delegatie voor het domein bestaat.

  • Klik in dit vak op Bewerken om de secure delegatie aan te passen.

     
     
  • Verwijder alle vinkjes bij de DNSKEYs in het overzicht. Hiermee verwijdert u de secure delegatie.
  • Klik op Wijzigingen doorgeven om de secure delegatie definitief te verwijderen.

SURFdomeinen vraagt om een bevestiging van de wijzigingen.

  • Als u zeker weet dat de wijziging correct is, vinkt u het bevestigingsvak aan en klikt u op Wijzigingen bevestigen.

Het overzicht voor het domein verschijnt weer, waar u ziet dat de wijziging in behandeling is genomen. Zodra de wijziging is afgerond is dit in het detailoverzicht te zien. De gebruiker die de wijziging heeft doorgevoerd, ontvangt hierover een e-mail.

De wijziging kan enkele uren in beslag nemen (tenminste 4 tot 8 uur).

 


Zoek in deze wiki:

Snel naar een ander onderdeel van de handleiding:

 

 

 

Als u het domein wilt verhuizen naar een registrar die geen DNSSEC ondersteunt of u om een andere reden DNSSEC wilt uitschakelen, kunt u via SURFdomeinen de secure delegatie verwijderen.Ga in het menu naar Domeinregistratie > Domeinen. Kies het gewenste domein.Het overzichtsvenster van het domein verschijnt: In het vak DNSSEC linksonder is aan het blauwe schild te zien dat er al een secure delegatie voor het domein bestaat.Klik in dit vak op Bewerken om de secure delegatie aan te passen. Verwijder alle vinkjes bij de DNSKEYs in het overzicht. Hiermee verwijdert u de secure delegatie.Klik op Wijzigingen doorgeven om de secure delegatie definitief te verwijderen.SURFdomeinen vraagt om een bevestiging van de wijzigingen.Als u zeker weet dat de wijziging correct is, vinkt u het bevestigingsvak aan en klikt u op Wijzigingen bevestigen.Het overzicht voor het domein verschijnt weer, waar u ziet dat de wijziging in behandeling is genomen. Zodra de wijziging is afgerond is dit in het detailoverzicht te zien. De gebruiker die de wijziging heeft doorgevoerd, ontvangt hierover een e-mail.Let op: de wijziging kan enkele uren in beslag nemen (tenminste 4 tot 8 uur).