Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

(1):  De vijf deeltijdopleidingen van de Career Academy van de HR Business School (Bedrijfskunde, Business IT & Management, Commerciële economie, Finance & Control en Human Resources Management) hebben hun curricula opgedeeld in onderwijseenheden van 30 EC. Binnen een onderwijseenheid staat één leeruitkomst centraal, die integraal wordt getoetst middels een assessment op niveau NLQF 5 (AD-niveau) of NLQF 6 (bachelor niveau). Indien de student het assessment heeft behaald (eindoordeel: competent of expert) ontvangt de student een certificaat, bij voorkeur in digitale vorm (open badge). In deze badge wordt de leeruitkomst beschreven (inclusief NLQF-niveau), de beoordelingscriteria, het eindoordeel (competent of expert), het aantal studiepunten (EC), de opleiding(en) waarvoor de leeruitkomst van toepassing is (naam + ISAT-code, de uitgevende partij (examencommissie waaronder de opleiding ressorteert), de naam van de onderwijsinstelling. Voor alle te ontwikkelen onderwijseenheden wil de Career Academy een badge uitgeven. De eerste badges zouden in september uitgegeven kunnen worden over het onderwijs dat in studiejaar 2017-2018 is geëxamineerd.

(2):  (toevoegen Sluit binnenkort aan vanuit de bibliotheek bij de instellingsoverstijgende badge voor informatievaardigheden (zie verderop: WUR, VU)

TU/e

Persoonlijke ontwikkeling m.b.v. badges: De TU/e wil dat haar studenten duurzaam inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. Hiervoor dienen studenten tijdens hun studie een proactieve houding te ontwikkelen met betrekking tot hun persoonlijke ontwikkeling. Om dit te bewerkstelligen zijn er diverse initiatieven ontwikkeld en is keuzevrijheid centraal komen te staan om studenten te motiveren proactief te zijn in het uitstippelen van hun eigen studieloopbaan. Veel studenten geven echter aan het belang van de persoonlijke ontwikkeling niet in te zien. Er is geen noodzaak om naast het zware studieprogramma proactief extra activiteiten te ondernemen en te reflecteren op keuzes aangezien men ‘toch wel aan een baan komt’. Binnen de TU/e rijst de vraag op welke manier de TU/e skillontwikkeling en carrièreoriëntatie (zowel curriculair als extra curriculair) kan vormgeven zodat alle inspanningen tot een optimaal resultaat zullen leiden. Door middel van de pilot badges zal getest worden of middels badges studenten gestimuleerd kunnen worden om zichzelf proactief te ontwikkelen en te reflecteren op gemaakte keuzes. Dit jaar gaan we aan de slag met een onderzoek naar de motivatie van TU/e studenten om deel te nemen aan extra curriculaire activiteiten, zodat het badge-platform dat gebouwd wordt optimaal aan zal sluiten bij behoefte van de student.

...

(1) De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) zal een proef draaien met het toekennen van badges ter beloning van extra curriculaire activiteiten die een bijdrage leveren aan hun onderwijs. Het doel van de pilot is om studenten die zich buiten het reguliere onderwijs inzetten om een extra bijdrage te leveren te belonen door middel van een aantal verschillende badges. Daarnaast hopen ze hiermee een extra stimulans te geven voor studenten om zich in te zetten voor dit soort activiteiten.
Om te beginnen willen we de volgende drie soorten badges beschikbaar maken voor studenten: 1) Mentoring, 2) Onderwijsinnovatie, 3) Evenementen. Studenten kunnen een badge verdienen als zij aantoonbaar 25 uur (brons), 50 uur (zilver) of 75 uur (goud) aan een bepaalde categorie hebben besteed.

(2)toevoegen In samenwerking met ESN Rotterdam begeleidt het International Office van de EUR inkomende internationale studenten onder andere door Nederlandse studenten buddy te laten zijn voor deze internationale studenten. Dit houdt in dat de buddy’s internationale studenten helpen met allerlei regelzaken bij aankomst in Nederland, hen de stad laten zien, met hen meegaan naar een aantal sociale activiteiten en beschikbaar zijn voor vragen. Momenteel ontvangen buddy’s hardcopy certificaten. Buddy’s uiten de wens om bewijs van inspanning te ontvangen, daarom is er behoefte aan het zoeken naar een moderner en doelgerichter systeem waarmee studenten gewaardeerd kunnen worden. 


Hanzehogeschool

De Hanzehogeschool (HG) wil badges gaan inzetten voor haar commercieel onderwijs (in eerste instantie). Het gaat om niet geaccrediteerd onderwijs. Bijvoorbeeld het uitgeven van een badge bij het behalen van een Post-HBO opleiding, het hernieuwen van een BIG-registratie of het afronden van een leergang of cursus. De pilot is een onderdeel van het programma ‘Organiseren van flexibiliteit’. In de pilot wil HZ onderzoeken wat er nodig is om de badges succesvol te implementeren. Het resultaat is een uitgewerkt stappenplan voor de daadwerkelijke uitrol van badges binnen de HG voor commercieel onderwijs.

...